maanantai 22. lokakuuta 2007

vicky

lauantaina oltiin juhlissa. varsinaisia pirskeitä edelsi kuitenkin melkein paniikiksi äitynyt serious shopping, kun ei ihmisten viiskymppisiin kai ihan retkuissa voi mennä. kiersimme molemmat kaupungin tärkeimmistä ostoskeskuksista, mutta mukaan ei tarttunut muuta kuin yllättävän hyvä karkkipussi paniikin välttämiseksi.

lounaaseen mennessä olin melkein ostanut puolen tusinaa retkua ja vaatetta joita olisin käyttänyt korkeintaan sen yhden kerran, mutta yllättävä järjen ääni esti nämä aikeet viime hetkellä. meidän kotikadulta ekokaupasta ostettu musta pellavatunika ja rinkan pohjalta löytyneet legginsit osoittautuivat päivän parhaimmaksi valinnaksi, sitä tunikaa tulen taatusti käyttämään vastakin.

ostosreissu opetti meille kuitenkin yhden tärkeän asian: edes rahalla tässä maassa ei saa mitään aitoa. niiden kaikkien conversejen, vuittonien, calvin kleinien ja chanelien keskellä tajusimme, että nahka ja "aito" leima ei välttämättä tarkoita mitään. tuotteet ovat joko sekundaa priimatavaran mennessä myyntiin eurooppaan, tai sitten vain kalliiden merkkien sivutuotteita. tämä ymmärrys antoi meille täyden oikeutuksen teettää ne muutamat tarvittavat kauluspaidat, ja toisaalta tajusimme että mitään ei taatusti kannata ostaa valmiina, ainakaan mitään millä olisi markkina-arvoa suomessa... (sitäpaitsi olen raajojeni puolesta ihan kirahvi tässä maassa, kaikki farkut ulottuu vaan jonnekin pohkeen ja kehräsluun välille.)

juhla itsessään oli hauska tapahtuma. david, lml:n kambodzan projektin johtaja, juhli siis 50 vuottaan yhdessä vaimonsa bethin kanssa. he asuvat mielettömässä kartanossa aitojen takana keskustan ulkopuolella. oli hauskaa huomata kuinka paljon paikalla oli tuttuja! toimistolta, phnom srouchista.. david oli tosi innostunut salmiakkipussistamme. juomaa oli tarjolla paljon, samoin ruokaa, jonka ruthin filippinosukulaiset olivat valmistaneet. katolisen seurakunnan pappi oli paikalla ja rukoilikin vielä aluksi, mahtavaa.

ilmeisesti pukeutumispaniikkii kannatti. hannulla oli osia uudesta puvustaan päällä, ja molemmilla uudet kengät (ja oli mulla siis muutakin). useampi kuin yksi henkilö kävi erikseen sanomassa että olettepa hyvännäköisiä tai en meinannut tunnistaa. eipä ihme kun yleensä meitä näkee toimistolla perjantai-iltapäivisin maastoviikon jälkeen tukka likaisena ja hirveissä retkuissa. nyt kun on viikon kaupungissa voi ehkä yrittää panostaa..

tänään on täytelty harjoittelupapereita davidin kanssa ja oltu muutenkin toimistolla. iltapäivällä käytiin ilmoittautumassa sukelluskurssille, joka pidetään ensi viikolla sihanoukvillessä. kurssin pitäjä vicky on mahtava brittinainen, herätti luottamusta ja sai meidät innostumaan asiasta todella. kirjoittelen kurssista enemmän kun se lähestyy.

teetin matkan ensimmäiset filmikuvat! tulivat kahdessa tunnissa, ja mielettömiä ovat! kyllä filmikuvissa on sentään jotain hohtoa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska "kuulla" taas teistä monen päivän tauon jälkeen (tauolla oltiin siis me, ette te). Musta tunika kuullostaa hyvältä. Yksi asia on kuitenkin mulle täysi mysteeri: Miten ihmeessä sulta on voinut säästyä pussillinen salmiakkia avaamattomana??? Selitys on varmaan, että se oli Hannun, etkä tiennyt siitä...Mainiota tietty, että sitä oli, sehän oli mahtava lahja. Toivottavasti se Battanbang vai mikä onkaan osoittautuu ammatillisesti vähän antoisammaksi kuin tämä ensimmäinen paikka. terv. Mudezu

Anonyymi kirjoitti...

Joo, me jo meilailtiinkin siitä sukeluskurssista. Kuulostaa hyvältä kunhan muistatte huolehtia vakuutus- ja vastuukysymykset kuntoon. Koska se Angkor Wat on vuorossa? Olen nyt kyllä vähän pudonnut teidän programmin kulusta, kun on saatu niin paljon elävää selostusta eri paikoista. On kyllä loistavia juttuja, voisitte kumpikin pärjätä pitkälle kirjallisissa töissä. Take care!

Papi

eeva kirjoitti...

äitihän se arvasi oikein, se karkkipussi oli nimenomaan hannun. käytin muuten eilen sitä tunikaa kun oltiin syömässä - respan poika kysyi että olenko muslimi ja meinasi sen jälkeen kuolla nauruun. teki mieli täräyttää sitä nokkaan.

Kati kirjoitti...

vähänkö on sitten kuvia katsottavana tammikuussa, ihanaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Blogissasi on Eeva romaanin aineksia: Mielenkiintoisia tapahtumia, luonnekuvauksia ihmisistä, syvää elämän pohdintaa! Huomasin yhtäkkiä tekstejäsi lukiessa liikkuvan siellä mielikuvissa..

Voimia ja siunasta jokaiseen päiväänne siellä!
Hanna-ope