perjantai 30. marraskuuta 2007

in memoriam

haluan omistaa tämän blogikirjoituksen kaikille niille mahtaville nimeamillemme hahmoille, joihin olemme harjoittelun aikana tormanneet. saattaa olla hyvinkin tylsaa luettavaa, mutta ainakin pysyy sitten itsella muistissa.

phnom srouchin vaki:

projektijohtaja pomis, joka oli paikalla vain yhden viikon meidan siella ollessa. istui ilomastoidussa toimistossaan ja toisteli enjoy your relaxssssss.
ihmisoikeustyontekija viiksi, pitka ja laiha mutta janteva kaveri joka puhui huonoa englantia ja siita huolimatta oli usein tulkkaamassa meille. panttasi naisten vessaa vaikka miesten vessa olisi ollut vapaa.
terveysviranomainen gekko, selkeasti paremmasta perheesta tuleva ja hyvinpukeutuva keikari, jonka kanssa kuljimme monessa koulutuksessa. valistaa aidsin ehkaisysta ja imettamisesta (jalkimmaisesta nahtiin kuvamateriaalia).
talous- ja logistiikkapomo nilkkis, lahestulkoon asui suljettujen ovien ja verhojen takana toimistossa, ja nyrjaytti nilkkansa lentopallopelissa.
logistiikkavastaava tiikeri, matala aani ja korkea nauru. mahtava mies, kaytti uber-tennissukkia ja hoiti lopulta aina hommat kotiin. oletettava salasuhde paa:n kanssa. miehen hiusvaha hoyrysti aina auton ikkunat hetkessa.
"hovimestari" paa, siivoojan, kokin ja vartijoiden esimies. hilpea nuori nainen, joka pukeutui natisti ja kavi ilta-ajeluilla tiikerin kanssa.
ceo miina, kertoili meille maamiinoista alueella. korjasimme hanen ison raporttinsa kieliopin. (ceo=community empowerment officer, "kenttapomo")
ceo mekkis, mekkomies, viihdyttava pieni ukko jonka kielitaito oli huono mutta yritysta ei puuttunut. kuljeskeli ympariinsa krama-huivi mekkona. taputteli kurpitsoita.
ceo nurkkis, nainen joka soitteli (lemmen)puheluita joka aamu, paiva ja ilta asuntolan nurkalla. irtisanoutui meidan aikana, epailen etta se johtui meista.
seuraavat cef:t ja vapaaehtoiset, (community empowerment facilitator, varsinainen kenttatyontekija, ceo:n alainen): him, all-time favourite, urheilusukka- ja avokasnainen, nimi kertoo jo paljon, j-lo, naytti jennifer lopezilta, kalju, kaljuuntuva nainen joka lauloi (liikaa) karaokea, gs, jonka nimi tarkoittaa golden star, vapaaehtoinen joka vei meidat vesiputoukselle, ss, silver star, edellisen ystava ja aseenkantaja jonka nimea emme koskaan saaneet selville ja gael garcia bernal, mystinen ja alakuloinen henkilo joka naytti hieman talta kyseiselta nayttelijalta ja asui vajassa. surullisen hahmon ritari.
kokki/siivooja kanalja, jonka ikimuistoiset ruoat ovat painuneet verkkokalvoille ja makunystyroille iaksi. epailtava salasuhde gekoon kanssa.
kuskikuski, ihana pieni mies jolla oli iso maha ja laihat jalat. osti meille maina friteerattuja banaaneja ja pesi auton joessa. syotti kanoja ja sytytti kynttiloita jos sahkot loppui.
toinen kuski hypsy, pitka mies jolla oli laiskat silmat ja kasittamattomin puhelimen soittoaani ikina. hurmaava tyyppi!

bavelin vaki:

projektin johtaja pusis, pieni mies jolla on kikkara tukka, maastohousut vyotetty kainaloihin ja pusukalahuulet. hanella on takanaan uskomaton selviytymistarina punakhmeerien kynsista.
oikeusvirkamies ässä, mahtava mies ja mahtavat keskustelut meilla oli. han aloitti joka lauseen kirjaimella s... toimi loistavana tulkkina monessa tilanteessa.
ihmisoikeustyontekija hujoppi, kynaniskojen kynaniska, mielettoman pitka ja laiha mies taman maan asteikolla. ehka salasuhde paikallisen paa:n kanssa.
terveysviranomainen koura, vei meidat katsomaan ankkafarmeja ja me oltiin ihan pihalla.
logistiikkavastaava tiikeri, sai nimensa ps:n kollegan mukaan. pisti mut laskemaan sen yhden laskun ehka miljoona kertaa. oletettava salasuhde paa:n kanssa, huomatkaa ristiriita.
paikallinen paa, neiti jonka huoneessa asuin ja josta onnistuin haatamaan hanet pois kun yritin olla kohtelias. oletettavasti salasuhde ehka sadan tyypin kanssa.
ceo puu, sekopaa mies mutta mahtava, vei meidat mopolla sinne tosi kaukaiseen kylaan. tahan tyyppiin tutustuimme aika hyvin. sen nimi oli ehka try=puu.
ceo tiistai, toinen tutuksi tullut mieshenkilo, kavimme myos hanen kotonaan. nauroi kun me aina syotiin saamaa ruokaa ravintolassa. tunnetaan myos nimella blt.
ceo hypsy, sama etunimi kuin ps:n kuskilla, siksi myos sama lempinimi. piilotti tietokoneensa aina lakanan alle jottei me paastaisi siihen kasiksi.
cef:t nälkki, joka selvasti olisi halunnut (sala)suhteen itsensa ja puun valille, gloria, voi gloria!, lpk, mies joka pukeutui trenssin, reisitaskuhousujen ja laskipohjakenkien kummalliseen yhdistelmaan.
kuski moskova, hieno mies jolla oli kihara tukka ja lainapeite. pukeutui moskova-kenkiin, siita nimi. loogisesti toisen kuskin nimi onkin sitten
pietari, keitti meille kuumaa vetta kun sahkot oli pois. mutta ajoi kanan yli, siita vahan miinusta.

muita henkiloita:

tampiot (iso- ja pikku-), gg-hotellin yotyontekijat, joiden kanssa ei kannata hoitaa mitaan asioita koska joku menee aina pieleen. meille on mm. tilattu yksi ylimaarainen kuski, yksi ylimaarainen hotelliyo ja mita viela.
vakkarituk-tuk-kuskimme lätsä, silla oli ennen hattu paassa, nykyaan se on vahan vanhentunut, lainis, silla on lainapeite jonka se peittaa kyparalla, ja peruskuski, jota ihan alkuaikoina kaytettiin mutta joka on arsyttava kun se kitisee hinnoista.
musta pekka, kadunkulmassa olevan kattoravintolan omistaja, joka nayttaa talta sarjakuvasankarilta.
hp, hampaaton paholainen, jonka meinasin ihan unohtaa. nuori miestarjoilija jolla on isot kolot hampaiden valeissa ja joka sekoili meidan tilausten kanssa kerran siihen malliin, etta jossain vaiheessa kaikki mun vihantunteet kohdistui ja kulminoitui siihen. nykyaan olemme jo taas ystavat ja iloitsen aina sen nakemisesta kun se on niin huvittavan pihalla kaikesta.

apua miten pitka juttu! en varmaan muistanut laheskaan kaikkia mutta lisailen naita sitten. nyt pakkaamaan! (as if.)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hahahahahahaa! Maa kuolen nauruun, taa oli hauskin koskaan lukemani blogi :)

Mutta naa onkin inside-juttuja ja ma oon messissa. Mutta missa ovatkaan hampaaton paholainen, herb cafen vanha rietas ukko ja kanjana?

eeva kirjoitti...

mutta kuka on kanjana? onko se se pomo vai pieni kung fu-mies vai se joka laulaa aina silloin kun ei tarttis? vai se kukko!

Anonyymi kirjoitti...

Kai se on se pomo joka sanoo "sank you"

Anonyymi kirjoitti...

Olipas siinä väkeä.

Lykkyä tykö pakkaamiseen. Mukava nähdä sitten huomenillalla.

Rauhaisaa lentoa ja tervetuloa Suomeen!

Kotiväki

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

lienet jo matkalla kotiin - ja ihan pian kotona, huomenna kai. Tätä blogia on ollut ihan mahdottoman mukavaa lukea. Kiitos näistä monista hauskoista, haikeista ja elämää rikastuttaneista hetkistä. Eihän tässä mikään hirveä tarve ole päästä sunnuntaina heti kyselemään mitään, kun on loistavat raportit monen viikon ajalta! Joskus sittemmin voisi kyllä olla mukavaa kuulla, miten ajatukset ovat järjestyneet päässäsi ja mitä sitten oikeasti jäikään käteen. Näitähän kannat kuitenkin mukanasi koko lopun elämääsi.

Tervetuloa kotiin!
Annu